Novosti

OBAVIJEST

OBAVIJEST

Postovani gradani Grada Cazina i korisnici usluga Doma zdravlja Cazin obavjestavamo Vas da zbog trenutne epidemioloske situacije povecanog broja pozitivnih na COVID-19 na podrucju Grada Cazina:

*Obavezno telefonski kontaktirati medicinsku sestru TIMa kod kojeg ste registrirani da Vas evidentira za termin koji ?e se dostaviti u trijazni sator a na osnovu koga mozete uci u Dom zdravlja Cazin.

*Molimo Vas da terapiju-produzenje terapije obavljate telefonski i da se dolasci u Dom zdravlja svedu na minimum. U slucaju promjene rezima rada bicete obavijesteni.

*Pacij više

Cestitka povodom Kurban bajrama

Cestitka povodom Kurban bajrama

Svim gradanima islamske vjeroispovjesti, u ime kolektiva Zdravstvene ustanove Dom zdravlja Cazin i u svoje licno ime upucujem najiskrenije cestitke povodom nastupajuceg blagdana Kurban Bajrama. Zelimo Vam da Bajramske dane provedete u duhu nase lijepe tradicije i obicaja, u skaldu sa vazecim higijensko-epidemioloskim mjerama. Neka nam ovi Bajramski dani budu vrijeme mira, tolerancije i darivanja u sreci, veselju sa Vasim najdrazima, rodbinom, prijateljima i komsijama. više

Serolsoki testovi

Serolsoki testovi

Dom zdravlja Cazin u sklopu Sluzbe za laboratorijsku dijagnostiku radi seroloske testove IgM i IgG, po cijeni od 20 KM, odnosno ukupno 40 KM. Testovi se mogu raditi svakim radnim danom bez predhodne najave. U slucajevima potrebe da se testovi rade vikendom, potrebno je zakazati termin na broj 037 515 426
Pacijentima kojima je potrebna potvrda od ZU Dom zdravlja Cazin, odnosno specijaliste epidemiologa a u vezi zdravstvenog stanja po COVID 19, izdavat ce Higijensko-epidemioloska sluzba, u iznosu od 10 KM.

Sve dodatne informacije mozete dobiti na brojeve
037 515 400 - Cent više

Pocela (pre)registracija u timovima p/o medicine

Pocela (pre)registracija u timovima p/o medicine

Dom zdravlja Cazin je od 18.06.2020. godine poceo sa registracijom i preregistracijom pacijenata u timovima porodicne medicine.

Pozivamo sve gradane koji se zele registrirati ili preregistrirati da to ucine u sljedecem periodu.

Za registraciju je obavezno da pacijent ima zdravstvenu elektronsku iskaznicu. više

Korisnicko uputstvo za respiratore

Korisnicko uputstvo za respiratore

Dom zdravlja Cazin je toku pandemije, u cilju sto kvalitetnije zdravstvene zastite gradana izvrsila nabavku respiratora. S ciljem transparentnosti i davanja kompletne informacije gradanima, objavljujemo korisnicko uputstvo za iste koje mozete procitati na sljedecem linku više