Novosti

Akcija mjerenja secera u krvi povodom Dana dijabeticara

Akcija mjerenja secera u krvi povodom Dana dijabeticara

Povodom Svjetskog dana dijabeticara, koji se odrzava svakog 14.11. u godini, ZU Dom zdravlja Cazin je u suradnji sa udruzenjem djece i omladine USK oboljele od dijatebetesa organiziralo mjerenje secera u krvi u TC Ljiljan u periodu od 9 do 12 sati.
Punu podrskoj ovoj akciji je dala i direktorica Doma zdravlja dr. Nedima Zulic, spec P/O medicine zajedno sa uzim suradnicima, pomocnikom za primarnu zdravstvenu zastitu dr. Muamer Khudeir, spec. epidemiolog i glavnim medicinarom Suljom Mizicem, dipl.med.tehnicar.

Secerna bolest ili dijabetes (lat. diabetes mellitus), poremecaj je po više

JAVNI OGLAS

JAVNI OGLAS

Javni oglas za prijem u radni odnos na neodredeno vrijeme se moze preuzeti na ovom linku više

Otvoren Urgentni i Hemodijalizni centar

Otvoren Urgentni i Hemodijalizni centar

Projekt je od izuzetnog znacaja za bubrezne bolesnike opcina Velika Kladusa, Buzim, Bosanska Krupa i grada Cazina.

Racuna se da ce usluge ovdje dobiti pedesetak pacijenata koji su do sada putovali u udaljeniji Bihac.

"Pacijentima ce usluga dijalize biti dostupnija,konfornija i kvalitetnija. Ovaj centar zadovoljava svjetske standarde", kazao je Amir Muric, direktor Doma zdravlja Cazin.

"Ovo ce dobro doci pacijentima iz Velike Kladuse, Buzima i eventualno iz Bos.Krupe, a naravno i svim kojima ta pomoc bude potrebna. Ovdje ne govorimo samo o Hemodijaliznom centru nego i o Urg više

Potpisan Ugovor za uredenje okolisa Urgentnog i hemodijaliznog centra

Potpisan Ugovor za uredenje okolisa Urgentnog i hemodijaliznog centra

Danas je u Domu zdravlja Cazin upriliceno potpisivanje Ugovora o izvodenju radova na uredenju okolisa Urgentnog i hemodijaliznog centra. Ugovor su potpisali direktor Doma zdravlja Cazin dr. Amir Muric i direktor firme I- Selimovic, Senad Selimovic.

Ugovor vrijedan preko 160.000,00 KM se finansira iz sredstava koje je obezbijedila Vlada USK-a, a na inicijativu kluba poslanika DF-a, naveo je direktor Muric.

Nakon potpisivanja ovog Ugovora, definisana je i dinamika izvodenja radova i procedure uvodenja izvodaca radova u posao. Ugovorom je definisan rok za izvodenje radova od više

Ispracaj penzionera

Ispracaj penzionera

Dom zdravlja Cazin vec tradiocionalno svake godine zahvali ljudima koji su svoj radni vijek proveli u ovoj ustanovi. Tako je i ove godine, a povodom odlaska 6 radnika u penziju, menadzment Doma zdravlja Cazin na celu sa direktorom Amirom dr Muricem, zajedno sa Nezavisnim strukovnim sindikatom organizirao zabavu.
Predsjednik NSS, Mizic Suljo, u svom obracanju zahvalio radnicima, te im pozelio da u zdravlju trose svoje zaradene penzije.
"U svom radu su bili predani, ovu ustanovu gledali kao svoj dom i zato im moramo zahvaliti i biti na raspolaganju u narednom periodu.", naglasio je dire više